Kom ook pingpongen in Alkmaar!

Ping Pong Alkmaar is de jongste en meest ambitieuze tafel tennis club in Alkmaar. De vereniging is opgezet in mei 2018 met als doel om tafel tennis aan te bieden op alle niveaus en aan alle leeftijden, niet alleen voor competitie maar uiteraard ook recreatie.

Ping Pong Alkmaar is actief in het aanbieden van tafeltennis aan de meer dan 50 scholen in de gemeente Alkmaar om werkelijk alle jeugd in Alkmaar in aanraking te laten komen met tafeltennis .

Hiernaast proberen we tafeltennis op een zo’n toegankelijk mogelijke manier te laten juist op verrassende locaties en momenten. Uiteraard is competitie ook belangrijk; net zoals andere clubs doen wij mee aan de competitie welke plaatsvindt op 20 zaterdagen per jaar. Hier kunnen leden hun nieuwe vaardigheden testen in een veilige en stimulerende omgeving.

Ping Pong Alkmaar is opgezet in mei 2018 met als doel om

  • het aanbieden van tafeltennis coaching aan een breed publiek;
  • het creëren van een tafeltennis gemeenschap welke inclusief en positief is;
  • het geven van een kans aan getalenteerde en gedreven spelers om mee te doen aan lokale- en internationale competitie;
  • het bevorderen van tafeltennis participatie onder onder gerepresenteerde doelgroepen.
 

Het achterliggende verhaal is iets uitgebreider. Het bestuur van Ping Pong Alkmaar is erg geïnspireerd door het werk van Brighton Table Tennis Club in Brighton, Engeland.

Deze enorm succesvolle en bekende tafel tennis club is begonnen met ‘ the strong belief that table tennis can be used as a powerful tool in engaging people of all ages and transforming lives.’ Oftewel, BTTC is begonnen met de overtuiging dat tafel tennis gebruikt kan worden als krachtig wapen om mensen van alle leeftijden te betrekken en levens te doen veranderen. Dit is ook de drijfveer van Ping Pong Alkmaar en wij zullen er alles aan doen om dit ook te bewerkstelligen!

Ping Pong Alkmaar wil een toegankelijke club zijn, waar iedereen zich welkom en gezien voelt, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond, religieuze overtuigingen, gender, seksuele voorkeur, fysieke of mentale beperkingen.

Lees meer over het geweldige werk wat Brighton Table Tennis Club doet hier  http://brightontabletennisclub.co.uk/

 

Doelgroepen

Wij werken nauw samen met Alkmaar Sport en De Nederlandse Tafeltennisbond om van onze nieuwe vereniging een succesvolle, groeiende en positieve tafel tennis club te maken, waar iedereen zich welkom voelt en waar met veel plezier tafeltennis  gespeeld kan worden!

Onze sponsors

Decathlon
Alkmaar Sport
NTTB
Maxes
Vink
Bruines & Erkamp